Verzekeringen

Een belangrijk onderdeel van de reis! Ga goed verzekerd op reis.

 

Sommige onderwijsinstellingen hebben al verzekeringen (jaarlijks) afgesloten voor leerlingen. Het is belangrijk om te kijken of deze ook betrekking hebben op meerdaagse buitenland reizen. Kijk voor u op reis gaat goed naar deze verzekeringen en naar de dekking vooral bij outdoor activiteiten en de algemene situatie i.v.m. Covid-19.

 

U gaat met een groep schoolkinderen/volwassen op reis en u heeft de leiding. Een hele verantwoordelijkheid. Voor de beste voorbereiding sluit u een passende reisverzekering af. Met de Groeps- & Schoolreisverzekering is de hele groep goed verzekerd. Een geruststellende gedachte voor u en de thuisblijvers.

 

Waarom kiest u onze Groeps- & Schoolreisverzekering?

 

De perfecte oplossing voor grote en kleine groepen

 

U kunt de Groeps- en Schoolreisverzekering afsluiten voor grote en kleine groepen, tot maximaal honderd deelnemers, inclusief alle leiders en begeleiders. Wilt u meer mensen verzekeren? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Keuze uit een basisdekking en een uitgebreide verzekering

 

De Groeps- & Schoolreisverzekering bestaat uit een basisdekking en een eventuele uitbreiding. U kiest dus zelf hoe goed u uw groep wilt verzekeren. Tip: denk ook aan een passende annuleringsverzekering, zodat u geen kosten heeft als de groepsreis of de schoolreis onverwachts niet doorgaat.

 

Geldig in de Benelux óf heel Europa

 

Waar gaat u naartoe met de groep? Als u in Nederland verblijft of naar België en/of Luxemburg afreist, kiest u voor de Benelux-dekking. Gaat u verder weg? Kiest dan voor de Europadekking. Dan is uw Groeps- & Schoolreisverzekering geldig in heel Europa, de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en alle niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

 

Groepsannuleringverzekering

 

Bij groepen vanaf 10 individuen kan de groepsannulering uitkomst bieden. Stel in zo’n geval de vraag wat de totale groep wil doen bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van één van de groepsleden. Als het antwoord luidt dat dan de hele groep wil annuleren, dan bestaat de mogelijkheid om een zgn. groepsannuleringsverzekering te sluiten. Bij een groepsannulering zijn uitsluitend die risico’s (ernstige ziekte, ongeval of overlijden) van een van de leden van de groep- en dus niet van hun familieleden – verzekerd. Deze dekking kan zelfstandig of als aanvulling op een gewone annuleringsverzekering worden afgesloten. Voor beiden geldt dat uitkering wordt verleend voor annuleringskosten oftewel het vooraf risico.

 

Als de groepsannulering als aanvulling op de annuleringsverzekering wordt afgesloten dan is de extra dekking overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval letsel van een lid van de groep.

 

Als de groepsannulering als zelfstandige annuleringsverzekering wordt afgesloten dan is er uitsluitend dekking voor de drie genoemde annuleringsgronden in het aanhangsel Groepsannulering. Deze clausule maakt het mogelijk om tot honderd personen een annuleringsdekking aan te bieden. Het aantal evenementen is echter beperkt tot de volgende gebeurtenissen:

 

  • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevallenletsel van een deelnemer, indien deze gebeurtenis zich voordoet binnen een periode van 2 maanden voor de ingangsdatum van het verblijf, danwel tijdens het verblijf.
  • faillissement van de groep.
  • uitvallen van de gehuurde accommodatie door brand, ontploffing, blikseminslag of storm (echter niet voor tenten).

 

Let op: annuleren als gevolg van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval letsel van een familielid in de 1e of 2e graag van een deelnemer is geen gedekt evenement op de groepsannuleringsverzekering.

 

 

 

 

 

 

.
.